Előfizetői tartalom

Drámaian romlott a feldolgozóipari üzleti bizalom decemberben

Portfolio
Jelentősen csökkent és 50 pont alá esett decemberben a Beszerzési Menedzser Index (BMI) (45.1). Az index 9.5 százalékponttal csökkent a novemberi értékhez képest. A csökkenés a feldolgozóiparban szokásosnak nevezhető év végi szezonális hatással van összefüggésben, amit az ünnepnapok alakulása felerősített az elmúlt év végén - indokolta a romlást a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

A BMI index csökkenését ebben a hónapban a termelési és a rendelési mennyiség indexértékek előző hónaphoz viszonyított jelentős csökkenése okozta. Kedvezően változott ellenben a szállítási átfutási idő index az elmúlt hónapban. A termelési index (40.7) csökkenése a legnagyobb a részindexek között. A válaszadó vállalatok 41.2 százalékának csökkent a termelése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés