Előfizetői tartalom

Deficitcsökkentésre szólították fel Franciaországot

Portfolio
Az Európai Gazdasági és Monetáris Unió gazdasági miniszterei tegnap a költségvetési deficit határozottabb leszorítására szólították fel Franciaországot. A hiány mértéke az idei évben várhatóan eléri a GDP 3.7%-át, mely jóval magasabb a megengedett 3%-nál. Az unió második legnagyobb gazdasága a tavalyival együtt már másodszor lépné át a 3%-os küszöbértéket. A szabályok megszegése az Európai Bizottság részéről akár bírság kiszabását is magával vonhatja.

A francia gazdaság a többi nagy európai országhoz hasonlóan növekedési problémákkal küzd. A kormányzat a költségvetési kiadások növelésével, illetve adócsökkentéssel igyekezett az aktivitást fokozni, melynek az első negyedéves GDP adatok szerint némi hatása is mutatkozott (erősödő lakossági fogyasztás). Franciaország mutat némi hajlandóságot a deficit csökkentésére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés