Előfizetői tartalom

Brau Union: jogos-e a kiszorítás, mire kell figyelni az adózásnál, mikor lesz meg a PSZÁF engedély?

Portfolio
12,806 forintos áron tett ajánlatot az Amstel a Brau Unionra. Az ár sok befektetőnek csalódást okozott. A gálánsabb ajánlatban reménykedő befektetők egy része még kitart, s abban reménykedik, hogy jogi úton lehet a felvásárlóból magasabb árat kicsikarni. A legfontosabb kérdés a kiszorítás lehet, amennyiben az ajánlat után az Amstel szándékainak megfelelően él a lehetőséggel, akkor az ár kérdés lezártnak tekinthető. Mivel a felvásárlás és a 90%-os határ átlépése nem szokványos módon történik, a kiszorítás jogszerszerűségének eldöntéséhez a Martonyi és Kajtár Baker & McKenzie nemzetközi jogi irodát hívtuk segítségül. Az ajánlat és a kiszorítás kapcsán fontos kérdés lehet meg az adózás, amely esetenként kedvezőtlen meglepetést okozhat, illetve az ajánlat hatályba lépésének időigénye.

Jogos-e a kiszorítás?. A kiszorítás jogossága annak kapcsán merül fel, hogy a Tpt. értelmében kiszorításra akkor nyílik lehetőség, ha az ajánlattevő nyilvános ajánlattal megy 90% fölé. Ebben az esetben első látásra a 93.2%-os befolyást jelentő csomag megvásárlása miatt nem ez a szituáció áll fenn. A kiszorítás jogosságának feltételezése különösen fontos, mivel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés