Előfizetői tartalom

Trendelő vezetők, korrigáló fejlődők és nyersanyag-szektorok (Vakmajom)

Portfolio
Emelkedés, oldalazás, emelkedés: egyelőre ilyen mintázattal írható le a január elején felfelé kitört vezetők (főleg: távközlési eszközök gyártói, hálózatépítők) viselkedése. Sose lesz korrekció? Biztos lesz, és az is biztos, hogy minden nappal egyre közelebb van és minél később jön, annál durvább lesz, ráadásul az ilyen karakterű emelkedés könnyen torkollhat végül nagy forgalmú vételi pánikba is, de a legerősebb részvények egyelőre korrekció helyett oldalazással konszolidálják ki magukból a rövidtávú túlvettséget, és aztán trendelnek tovább. Pár korábban vezető szegmensben azonban komolyabb korrekció indult az igen nagy emelkedés után, ezek a fejlődő piacok (Kína, India, Brazília) és a nyersanyag-kapcsolt szektorok (pl.: bányászat, acélipar). Hogy időben és térben mekkora korrekció jön, az majd kiderül, a lehet akár hosszabb is, mindenesetre nem várható, hogy úgy felülteljesítenek a közeljövőben, ahogy 2003 nyarától mostanáig.

ÉS A TÚLVETT MÉG TÚLVETTEBB LESZ. A Nasdaq Composite, mióta év végén/év elején kitört a több hónapos oldalazásból, alapvetően jól viselkedik. A rövidtávú túlvettséget hat nap oldalazással kidolgozta magából, s pénteken kitört ebből a mini, 2100 pont környéki konszolidációból is, trendel tovább felfelé. Egészen rövidtávon nézve az jelezhetné az eddig elmaradt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés