Előfizetői tartalom

Ahol a külkereskedelmi mérleg többlete dollármilliárdokban mérhető...

Portfolio
Az orosz bruttó hazai termék 2004 májusában 7%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest, míg 2004. áprilisi volument 0.5%-kal haladta meg - közölte Andrey Klepach az orosz gazdasági minisztérium makrogazdasági előrejelző osztályának vezetője az RBC orosz internetes újság szerint. Az orosz GDP bővülése így a 2004. január-májusi időszakot figyelembe véve már 7.3%-kal haladja meg az egy évvel korábbi időszak volumenét. Az orosz külkereskedelmi mérleg többlete májusban 6.3 milliárd dollárt tett ki az áprilisi 6.5 milliárd dolláros többletet követően.

Az előrejelző bizottság vezetője szerint az infláció az év első felében átlagosan 6% körüli értéket tehet ki, melyben alapvető szerepe van az élelmiszerárak jelentős emelkedésének, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a kőolajtermékek árában bekövetkezett ugrás nem jelent számottevő inflációs nyomást. Klepach várakozásai szerint az infláció év végére sem emelkedik 10%...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés