Előfizetői tartalom

Az izgalmas jövőbe tekintve- beszélgetés László Gézával (AH)

Portfolio
A kormányváltással kapcsolatban ismét a befektetők figyelmébe került az Antenna Hungária Rt., mivel felmerült a további privatizáció lehetősége. De nem csak ebből a szempontból lehet változás a társaság stratégiájában, októberig dönteni kell a Vodafone opció sorsáról is. László Géza, a társaság elnök vezérigazgatója szerint a döntés mindkét esetben a fő tulajdonos ÁPV Rt. kezében van, ő a maga részéről az eddig megfogalmazott célkitűzéseket vállalhatónak érzi, s amennyiben ezek maradnak, akkor szívesen közreműködik ezek megvalósításában. A beszélgetés fontosabb pontjai: - Az AH most nem kívánja eladni Vodafone részesedését, az opció lehívását alapos értékelés előzi meg, pozitív nettó jelenérték esetén a döntés a fő tulajdonos az ÁPV kezében van. - Az ÁPV tőkeemelésén kívül reális esélye van más finanszírozási formáknak is, bár az AH nem tervez további jelentős hitelfelvételt. - A V.R.A.M tavaszi tőkeemelése az őszihez hasonló feltételek mellett zajlott le (az eredeti névértéken, közel 270%-os árfolyamon). - A társaság kész újra központi szerepet betölteni a Tetra-ban, amelyhez minden képességgel rendelkezik. A Tetra beruházás igénye (a készülékekkel együtt) kb. 30-35 milliárd forint. A projekt kiemelt fontosságú a cég életében. - Az AH részvények reális felhasználási területei a kárpótlási jegy cserének. Porfólió: Az első negyedéves gyorsjelentésből kiderült, hogy Antenna Hungária jó és hatékony cég, az egyik fő kérdés azonban továbbra is a Vodafone részesedés maradt. Milyen fejlemények történtek ezen a területen?

László Géza: A jelenlegi helyzetben úgy tűnik, hogy a Vodafone a terveknél hamarabb, már a jövő év elején EBIDTA pozitív lesz. Ha a világon megnézzük a harmadik szolgáltatókat, van egy-kettő amelyik ezt előbb tudta produkálni, de általában ennek elérése sokkal tovább szokott tartani. Azt látom, hogy a jelenlegi magyar menedzsmentnek pl. a Vodafone csoporton belül elég jó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés