Előfizetői tartalom

Közeleg az inflációs adat, 245 alá is süllyedhet a forint?

Portfolio
A Központi Statisztikai Hivatal csütörtökön reggel teszi közzé az októberi inflációs adatokat, melyek a hét legfontosabb makrogazdasági adataiként jellemezhetők. Az adatok a forint további árfolyama, illetve a kamatcsökkentési várakozások alakulása szempontjából mozgatórugók lehetnek. Az elmúlt napok eseménytelennek mondható kereskedését követően csütörtöktől akár érdemi forintmozgás is következhet. Addig azonban maradhat minden a már "megszokott" medrében: a forint/euró kurzus ma is a 245-ös szint közelében ingadozik, az állampapírok másodpiacán folytatódik a referencia-lejáratok hozamcsökkenése.

eurhufcomp Reggel a 245-245.20-ról indultak ez első jegyzések a forint/euró relációban (mely néhány fillérrel alacsonyabb a tegnapi záróértéknél), a legutóbbi percekben a 244.90-245.30-közötti sávban mozog a kurzus. A forint/dollár árfolyam tegnap egész nap a 190-es szint alatt mozgott, a ma reggeli kötési adatok jellemzően a 189.20-189.70-nél születtek, mely megegyezik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés