A világban növekszenek a kockázatok, ezért mindenkinek érdemes lenne megfontolnia, hogy ezek kezelésére vagyona 5-10%-át aranyba fektesse - javasolja ügyfeleinek a Bridgewater Associates. A hedge fund alapítója, Ray Dalio szerint a alacsony a volatilitás, és bármikor kipattanhat egy komolyabb konfliktus a világban.
Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A Bridgewater szakemberei először a most zajló amerikai-koreai ellentétet elemezték ügyfeleiknek szóló hírlevelükben, melyet a Business Insider idézett. Szerintük jelenleg két konfliktuskereső nacionalista és militarista vezető játszik egymással, miközben a világ figyeli, melyikük blöfföl, illetve egy pokoli háború robban-e ki.

Ha a helyzet tovább fokozódik, akkor Dalio szerint abból az arany profitálhat elsősorban, jobban, mint a többi menekülőeszköz, például a dollár. Éppen ezért javasolja, hogy ha valakinek jelenleg nincs 5-10%-nyi aranyeszköze, akkor fontolja meg annak vásárlását.

A másik fontos meglátásuk, hogy növekszik annak esélye, hogy az amerikai kongresszus képtelen lesz megállapodni az adósságplafon emeléséről, ami fennakadásokat okozhat az állam működéséhez, vagy akár technikai csődhöz vezethet.

Ray Dalio szerint a fenti két kérdésben nehéz bármelyik irányba dönteni, ezért az a legjobb, ha semleges pozíciót vesznek fel a befektetők.