Előfizetői tartalom

Három ok, amiért a befektetések sztárjai szenvednek

Portfolio
Komoly bajban vannak a hedge fundok: folyamatosak a befektetési guruk körüli botrányok az Egyesült Államokban és még a piac ikonjai is gyengén teljesítettek az elmúlt években. Az ügyfelek egyre inkább az olcsó, passzív alapok felé kacsintgatnak és egyre több vagyonkezelő szakember találja magát munka nélkül. Tony James, a Blackstone alternatív befektetési alapkezelő-óriás vezetője a piacot veszélyeztető kihívásokról beszélt a cég negyedéves jelentésében - írja a Business Insider.

Nem ez az első eset, hogy sötét képet fest a befektetési guru a piacról, májusban azt mondta, hogy a hedge fundok a kezelt vagyonuk 25 százalékát veszíthetik el hamarosan.Most, cégének negyedéves jelentésében kicsit árnyalta a helyzetet, a hedge fundok előtt álló kihívásokról beszélt: Az emberi vagyonkezelők szerepét egyre inkább átveszik az automatizált kereskedési algoritmusok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés