Előfizetői tartalom

Barcza: nincsenek rejtett tulajdonosok a lakossági állampapírok piacán

Portfolio
Barcza György, az ÁKK vezére szerint bár sokan drágállják a lakossági állampapírokat, az adósságkezelő tudatosan választott olyan hozamszintet, ami vonzó a lakosságnak, de a költségvetést sem terheli meg. Egy vele készített interjúban kitér arra is, hogy nincsenek rejtett tulajdonosok a lakossági papíroknál, szerinte ez csak "egy hangzatos cím, de teljes mértékben félrevezető".

Barcza György az adósságfinanszírozással kapcsolatban adott interjút a Világgazdaságnak, többek között elmondta: Az év első felében a lakossági állampapírok nettó értékesítése meghaladta az ezermilliárd forintot, ezzel pedig már teljesült az éves cél. A lakossági állampapírpiac mellett a nagybani piac is jól teljesít, így Barcza szerint jelentős tartalékot tudott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés