Előfizetői tartalom

Dől a pénz a származtatott alapokba - Tényleg olyan jó befektetés?

Portfolio
Még sosem tapasztaltak ilyen mértékű állománynövekményt a Magyarországon kezelt származtatott alapok, mint az idei év első félévében, kezelt vagyonuk közel duplájára nőtt január óta a frissen beáramló pénzeknek köszönhetően. Megnéztük, indokolja-e az alapok teljesítménye ezt a hihetetlen népszerűséget, vagy valahol máshol kell keresni a népszerűség titkát.

A származtatott alapok olyan ügyletekbe fektetnek, amelyek egy adott eszköz árfolyamától közvetetten függenek, ilyenek például az opciós, vagy futures ügyletek, vagy akár a tőkeáttétes kereskedés. Utóbbi azt jelenti, hogy a felnagyított kitettség miatt nagyobb árfolyamváltozást lehet elérni például egy tőkeáttétes pozíción, ami egyszerre jelenthet magasabb hozamot, de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés