Előfizetői tartalom

Ez már nagyon úgy néz ki, mint a 2008-as válság idején

Portfolio
Az eddigi három ingatlanalap mellett további három döntött úgy, hogy ideiglenesen felfüggeszti az alapjaiban való kereskedést az ügyfelek megnövekvő tőkeigénye miatt. Ha ez mind nem lenne elég, az Aberdeen is bejelentette, hogy ma délig befagyasztja ingatlanalapjait, amelyekben egy átmeneti, 17%-os áreltérítést is alkalmaznak a meglévő befektetők védelmében. Egyre vészjóslóbb, ami a brit ingatlanpiacon történik, az ingatlanalapok folyamatos befagyasztása nagyon hasonlít a 2008-as válság idején megfigyelhető tendenciákra.

Tegnap négy újabb alapkezelő jelentette be, hogy befagyasztja a brit ingatlanalapjaival való kereskedést, mivel az ügyfelek tőkeigénye már olyan méreteket öltött, amelyeket az alapok likvid vagyonából nem lehet teljesíteni. Korábban az M&G Investments, az Aviva Investors és a Standard Life Investments is úgy döntött, hogy felfüggeszti a tőkekivonási lehetőséget, erről itt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés