Előfizetői tartalom

Ezt érdemes tudni, mielőtt befektetési alapba teszed a pénzed

Portfolio
A személyes befektetési, megtakarítási portfólió kialakításánál egyre nagyobb szerepet kapnak a befektetési alapok. Sokan teszik ilyen termékekbe a pénzüket, sokan gondolják úgy, hogy - például az alacsony banki betéti kamatokkal szemben - ez lehet a jó megtakarítási forma. Összeszedtük néhány alapvető információt, amit érdemes szem előtt tartani, ha így akarunk megtakarítani - ugyanis mint minden befektetési formának, úgy a befektetési alapoknak is vannak költségei. Milyen tételekből állnak össze és honnan tudunk tájékozódni róluk?

A befektetési alapokat terhelő költségekA befektetési alapoknál felmerülő költségek többek között az alapkezelési és forgalmazási díj, a letétkezelési díj, a felügyeleti díj, vagy (egyes alapoknál) a sikerdíj. Ezeket a költségeket a befektetési jegyet megvásárló befektetőnek külön nem kell megfizetnie, mert a befektetési alapok bruttó hozamából automatikusan levonásra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés