Előfizetői tartalom

Gáncsolja a bitcoin-alapok indulását a felügyelet, félti a befektetőket

Portfolio
Számos aggálya van az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyeletnek (SEC) a bitcoinhoz kapcsolódó befektetési termékek indítása kapcsán, egyre több ezzel kapcsolatos kérelem érkezik a hatósághoz, amely viszont nincs meggyőzve arról, hogy ezek az alapok hogyan fogják tárolni, védeni vagy beárazni az eszközt - írja a Reuters.

A SEC közlése szerint egyre több olyan alapkezelői kérelem érkezik be hozzájuk, hogy bitcoint vagy ehhez kapcsolódó eszközt tartó alapokat indítanának. Csakhogy a felügyeleti szerv nincs meggyőzve arról, hogyan tudják ezeket az eszközöket tárolni, védeni és beárazni. Kérdés továbbá, hogy a befektetőkkel miként lehet megértetni a bitcoin és egyéb kriptodevizák kockázatát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés