Előfizetői tartalom

Elárulják a Kína összeomlására játszó befektetők, kell-e még rettegni tőle

Portfolio
A kínai részvénypiac 2015-ös összeomlása után számos befektetési guru számított a jüan további leértékelődésére, hitelválságra és a kínai gazdaság teljes összeomlására, a pesszimizmus azonban úgy tűnik, eddig nem volt kifizetődő. A jüan a decemberi mélypontjáról 7%-ot erősödött a dollárhoz képest, a kínai hitel- és kötvénypiac lassú, de biztos stabilizációnak indult, a részvénypiacok pedig észhez tértek. Összeszedte a Bloomberg, hogy vélekednek most Kínáról a korábbi szkeptikus hedge fundosok.

A vagyonkezelők többsége ma már jóval kevésbé szkeptikus Kínával kapcsolatosan, de maradt még jócskán kritikus hang: Kyle Bass (Hayman Capital) korábban úgy fogalmazott, hogy a történelem legnagyobb makrogazdasági kiegyensúlyozatlanságát Kína produkálta, az ázsiai ország összeomlása pedig többször akkora lesz, mint a 2008-as válság, amit egyébként sikeresen megjósolt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés