Előfizetői tartalom

Ilyet idén még nem láttunk - Végre pénz megy az elfeledett befektetésbe

Portfolio
Az nem meglepő, hogy augusztusban az ingatlanalapokat keresték leginkább a befektetők, hiszen ez a kategória idén még csak pénzt vonzott be, az viszont már érdekesebb, hogy hét hónapnyi tőkekiáramlást követően augusztusban végre megfordult a trend, és a befektetők ismét keresni kezdték a vegyes alapokat. Iparági szinten augusztusban ismét csökkent a kezelt vagyon, ezúttal 25 milliárd forinttal, amely főként a befektetők visszaeső keresletével magyarázható, a hozamok ugyanis 8 milliárddal növelték a kezelt vagyon értékét.

25 milliárddal csökkent a kezelt vagyonAugusztusban 0,45%-kal csökkent a hazai befektetési alapokban kezelt vagyon, a 25 milliárd forintos csökkenéssel így 5652 milliárdot kezel a szektor. A júliusi 45 milliárd forintos vagyonnövekedés tehát csak átmenetinek bizonyult, egyelőre még a tavaly év végi 5720 milliárdos kezelt vagyont sem sikerült idén átlépnie a szektornak.Ahogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés