Előfizetői tartalom

OTP: kamatkockázatokra felkészülni!

Portfolio
Az elmúlt évek brókerbotrányai után egyértelműen előtérbe került a befektetőknél a biztonság és az átláthatóság, így devizapiaci szolgáltatójuk választásakor is előszeretettel fordulnak tőkeerős bankokhoz. Korábban a devizapiaci spekuláció a forward, futures ügyletek többségét jelentette, mára ezek aránya lecsökkent, illetve olyan alternatív FX ügyletformák is elterjedtek, mint például a devizaopció, vagy éppen a strukturált befektetési forma. A külső kamatkörnyezet változása, illetve a hazai kamatindikációk jelzései alapján középtávon mindenképpen előtérbe kerülhet majd a kamatkockázat kezelése a treasury szolgáltatásokban is. Bánfi Attila, az OTP Bank Regionális Treasury Igazgatóságának Treasury kereskedés vezetője válaszolt kérdéseinkre.

Az elmúlt években nagy vihart kavartak a saját számlás kereskedést (proprietary trading) tiltó Volcker-szabályok az Amerikai Egyesült Államokban. Mekkora ma a saját számlás kereskedés szerepe a magyar bankoknál, és egy OTP méretű régiós bank működésében mekkora a jelentősége ezen belül a saját számlás devizakereskedésnek? Az elmúlt évek gazdasági, tőkepiaci,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés