Előfizetői tartalom

Megy a visszaszámlálás, erre az EU az utolsó utáni pillanatban változtatna egy fontos szabályon

Portfolio
Már két hónap sincs hátra, és életbe lép az európai tőke- és pénzpiacokat felforgató új EU-s irányelv, a MiFID 2. Nem elég, hogy a piaci szereplők már így is sokat szenvednek a szabályoknak való megfeleléssel a határidőre, az EU most, az utolsó utáni pillanatban újabb módosításokat vezetne be, ezúttal az ún. rendszeres internalizálók kapcsán - számol be a hírről a Financial Times.

Új konzultációs lehetőséget indít az Esma a MiFID 2 kapcsán, ezúttal a rendszeres internalizálónak minősülő bankok és egyéb tőke- és pénzpiaci szereplők kapcsán. Attól félnek az európai felügyeletnél, hogy az ebbe a kategóriába tartozó szolgáltatók kihasználnák a rendszerben rejlő kiskapukat a részvényügyleteknél, ezért szigorítanának a szabályokon. Jelenleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés