Előfizetői tartalom

10 kiemelkedő két világháború közötti magyar alkotás kalapács alatt!

Portfolio
A két világháború közötti magyar festészet a hazai műtárgypiacnak egy mindig biztos érdeklődésre számot tartó szegmense. A műtárgy.com eheti ajánlójában 10 kiemelkedő alkotást mutat be az 1920-as, 1930-as évek magyar művészetéből, ezen belül is a tradicionálisabb irányzatokból, amik inkább a nagybányai művésztelep, a századfordulós müncheni és párizsi festészet formakincséből inspirálódtak, és csak ritkán érződik rajtuk a század eleji avantgárd művészet hatása.

Az alábbiakban bemutatott, többek közt Egry József, Vaszary János, Aba-Novák Vilmos és Scheiber Hugó képeit is tartalmazó ajánló minden alkotására licitálni lehet a következő hetek hazai aukcióin. Egry Józsefet legtöbbször a balatoni tájképeivel azonosítják, ez a festménye azonban a Földközi tengert és a partján tornyosuló szicíliai hegyeket örökíti meg. Ennek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés