Előfizetői tartalom

A magyar fotográfia legjobbjaira licitálhat!

Portfolio
A fotográfia, mint gyűjtésre érdemes műtárgy egyre népszerűbb befektetés mind a kezdő, mind pedig a már tapasztaltabb gyűjtők számára. A korábban még vegyes érzelmekkel fogadott fotó mára kivívta az őt megillető helyet a műtárgypiacon. Ez köszönhető annak is, hogy a művészek különös gondot fordítanak az eredetiség kérdésére, műveiket sorszámmal, szignóval vagy pecséttel látják el, a sorozat elkészülte után pedig a negatívról - ideális esetben - nem készítenek újabb nagyításokat. A vintage fotó a legértékesebb, ezalatt az eredeti negatívról készült másolatot értjük, amely a felvétellel nagyjából egy időben készült. A művész pecsétje vagy aláírása ez esetben is értéknövelő tényező. A magyar gyűjtők különösen jó helyzetben vannak, hiszen amíg egy-egy magyar származású, de külföldön híressé vált fotográfus munkája a kinti aukciókon tetemes összegért cserél gazdát, addig itthon az árak jócskán a külföldi árfekvés alatt maradnak.

Október végén most egy kizárólag fotográfiákból álló aukción licitálhatunk 83 művész több mint 200 alkotására. Lássuk az árverés legjobbjait a műtárgy.com válogatásában.Stalter György: Budapest (1987), 40 x 30 cm, vintage, zselatinos ezüst nagyítás, 3/5 példányAz aukciós kínálatában több olyan művész munkáival is találkozhatunk, akik külföldön is ismert, befutott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés