Előfizetői tartalom

Az elmúlt évtizedek legjobb magyar művészeinek alkotásait veheted most meg

Portfolio
A műtárgy.com eheti ajánlója az elmúlt évtizedek kiemelkedő hazai alkotóinak a munkái közül válogat. Itt nem a legfiatalabb művésznemzedék munkái kerülnek bemutatásra, hanem olyan, a 20. század első felében született alkotók munkái, akik mára már művészettörténeti rangot kaptak. Ezek közt van olyan művész, aki még él és alkot, mint Sváby Lajos, míg olyanok is, mint Ország Lili és Bálint Endre, akiknek életmű kiállítása is volt a Magyar Nemzeti Galériában. Ezeknek, a műtárgypiac által is megbecsült művészeknek az itt bemutatott alkotásaira mind licitálni lehet a következő héten.

1. Molnár Sándor az 1960-as évek egyik legfontosabb magyar művészeti csoportosulásának, a Zuglói Körnek volt a megalapítója, amely az akkoriban nem elfogadott lírai absztrakció művészeti nyelvén alkotott.Molnár Sándor (1936): Kristály No71., 1999, papír, akvarell, jbl., 70 x 50 cm. Kikiáltási ár: 220.000 Ft2. Bálint Endre még a II. világháború előtt induló művészgeneráció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés