Előfizetői tartalom

Bestiák: Gaál József brutális szobrai

Portfolio
A műtágy.com legfrissebb ajánlója Gaál Józsefnek a megrendítően erős munkái közül válogat. Gaál József pályáját grafikusként kezdte, a Magyar Képzőművészeti Főiskola sokszorosító grafika szakján tanult, azonban azóta más műfajokban is aktív. Ebben az ajánlóban Gaál mostanában készült szobrai és festményei közül is mutatunk be olyan alkotásokat, melyek jól szemléltetik, hogy mennyire hasonló művészeti logikákat alkalmaz a művész még eltérő médiumokban is.

Gaál számos művében, így a most bemutatott alkotásokban is, eltorzított emberalakokat ábrázol. Ezek a szobrok és festmények valamiképpen lecsupaszítják az emberi testet és arcot, de nem csontra és bőrre. Sokkal inkább olyan módon teszik ezt, hogy az emberi testből a hús domináljon, de közben a materialitáson túl megjelenjen valami az emberei lényegből, és a figurák szenvedéséből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés