A klasszikus filmművészeti alkotások legnagyobb rajongóinak kedvez aukciójával az egyik legnagyobb aukciósház, a Sotheby's. Az aukció érdekessége, hogy online fog zajlani, augusztus 29-étől egészen szeptember 11-éig lehet majd licitálni az oldalukon.
Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Az árverés során eredeti filmplakátokra csaphatnak le az érdeklődők, a tételek becsült árai 500 és 30.000 font között mozognak. A plakátok az aukciósház londoni galériában szeptember 1-ig élőben is megtekinthetők.

Az alábbiakban megmutatjuk kedvenc plakátjainkat az aukciós kínálatból.

La Dolce Vita, Olaszország, 1960. 201x140 cm.


Ez a plakát akkor is megdobogtatná a szívünket, ha esztétikailag nem is nyerné meg a tetszésünket, szerencsére azonban erről szó sincs. Federico Fellini klasszikusa, az Édes élet több, mint egy kiválóra sikeredett mozifilm, sokkal inkább egy életérzés. Marcello Mastroianni kissé unott figuráját és Anita Ekberg fürdőjét a Trevi kútban nehéz elfelejteni. A plakáton is az éjszakai életben tobzódó, elmélyülten cigarettázó újságírót és a dúsgazdag dívát láthatjuk.
(Becsült ár: 20.000-30.000 font)

Filmrajongók, figyelem!King Kong, Franciaország, 1933. 160x119 cm.


Az 1933-as King Kong a kaland, a horror és a sci-fi tökéletes elegye. Számos technikai újítást vonultatott fel (stop motion és a legkülönbözőbb effektek), és hatalmas kasszasikert aratott. Mivel az akkori közönséget jószerivel sokkolták a durva jelenetek, sok helyütt finomítottak a történeten, de így is maradt benne elég akció és izgalom. A film eredeti poszterei rendkívül keresettek.

(Becsült ár: 20.000-30.000 font)

Filmrajongók, figyelem!Dr. No, Egyesült Királyság, 1962. 76x102 cm.


A James Bond sorozat első része Sean Connery és Ursula Andress főszereplésével készült 1962-ben. A skót színész később még hat alkalommal alakította a híres titkosügynököt. Mint a legelső plakát, amely James Bond-film számára készült, ez a darab minden kollekció alapját képezheti.
(Becsült ár: 10.000-15.000 font)

Filmrajongók, figyelem!Chelsea Girls, Egyesült Királyság, 1966. 76x51 cm.


A Paul Morissey és Andy Warhol által rendezett kísérleti underground film a Chelsea Hotelben és New York különböző pontjain lett felvéve, és fiatal nők életét követi nyomon. A plakát erotikus és kreatív mívoltával a film lényegét ragadja meg, egy londoni grafikus, Alan Aldridge tervezte. Állítólag Warholnak annyira tetszett, hogy azt találta mondani, reméli, hogy a "film legalább olyan jó lesz, mint a poszter."

A poszter értékét növeli, hogy legjobb tudomásunk szerint kevesebb mint 25 eredeti maradt fent belőle.

(Becsült ár: 6.000-9.000 font)

Filmrajongók, figyelem!Forrás: Sotheby's
Szerző: Járfás Eszter, műtárgy.com