Előfizetői tartalom

Öt ékszer, amivel a figyelem központjává válhatsz a farsangi bálban

Portfolio
Farsangnak a vízkereszttől (január 6.) húshagyókeddig, más értelmezések szerint hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszakot nevezik. Hagyományosan a bálok, mulatságok, és népünnepélyek időszaka. A farsang különlegessége, hogy a keresztény liturgikus naptárban nem kötődik hozzá jelentős vallási ünnep. A kereszténység előtti időkből származó farsangi mulatságokat az "erkölcsös" 16. és 17. században nem eredete, hanem bujaságot szimbolizáló szokásai miatt tiltották. Karneválnak a farsang csúcspontját nevezik, itt Magyarországon "a farsang farkaként" is emlegetik. Ez a farsangvasárnaptól húshagyókeddig tartó utolsó három nap tulajdonképpen télbúcsúztató is, amelyet nálunk a mohácsi busójárás hagyománya őriz. A világ két legnagyobb karneválját pedig, a rióit és velenceit, szintén ebben a három napban rendezik meg.

Bejegyzésünkben most a farsangi hangulatot idézzük, és a kifejezetten elegáns viseletre összpontosítunk. Válogatásunkban báli ruhák kiegészítőihez adunk tippeket, hogy a szezon utolsó ünnepélyén is csinosan mutatkozzunk akár álarccal vagy anélkül.pinterest.comGyűrű. Kikiáltási ár: 8 000 Ft.Kép: pinterest.comKarkötő. Kikiáltási ár: 2 000 Ft.Kép: pinterest.comMelltű....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés