Befektetés

Üdvözlet Aligáról - Weiler Péter kiállítása

Portfolio
A nyárnak ugyan vége van, de nem a Godot Galériában! Ott ugyanis szeptember 13-án nyílik Weiler Péter kiállítása, Üdvözlet Aligáról címen. A tárlat azonban nemcsak a leköszönő nyár miatt kelthet nosztalgikus érzéseket bennünk, hanem azért is, mert a festmények visszarepítenek minket a 70-es 80-as évek balatoni atmoszférájába.


Üdvözlet Aligáról - Weiler Péter kiállítása
Weiler Péter képeit meglátjuk, és meg is értjük, hiszen rólunk szólnak. Vannak akik saját emlékeikkel vethetik össze a műveket, mások pedig a szülők, nagyszülők elbeszélései, valamint irodalmi és filmes élmények alapján rakhatják össze a képet.

Az aligai festménysorozat központi szereplője Kádár János és az őt körülvevő politikai elit, amelynek tagjai szívesen ütötték el az időt a magyar tengernél, a külvilágtól elzárt Bauhaus-villában. Frappáns képeken jelenik meg ez a belterjes, mendemondákból ismert világ, a főtitkár hol krumplilevest eszik, hol a Liget makettjét szemrevételezi, Fidel Castro pedig kísérleti 3D vetítésen vesz részt.

Üdvözlet Aligáról - Weiler Péter kiállítása
A pártüdülő falain túl nyaral a nép. A hétköznapi nyaralók dinnyét vagy lángost esznek, járó motorú trabant mellett horgásznak a tó jegén. (Utóbbi motívum a közelmúltból is sokaknak ismerős lehet.) A kontraszt jól érzékelhető, olyan, mintha Aligán két világ létezett volna párhuzamosan.

Üdvözlet Aligáról - Weiler Péter kiállítása
A két világ ironikus és abszurdba hajló keveredése teszi igazán izgalmassá a tárlatot, amely a nosztalgiázni vágyóknak és a képzőművészet szerelmeseinek egyaránt ajánlható.

Weiler Péter tanulmányait a The Art Institute of Philadelphia-n és az International Business School Budapest-en végezte. 2008-ban jelent meg a Márai-véletlen című regénye. Közéleti performanszairól is ismert.

A kiállítást Gothár Péter nyitja meg szeptember 13-án 19 órakor.

A tárlat a Godot Galériában október 14-éig tekinthető meg.

Szerző: műtárgy.com
Találd meg a neked való befektetési alapot!
Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem mese ez: rengeteg pénz hullik a magyarokra pillanatokon belül

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
bull bear tőzsde