Már negyedik egymást követő profitjáról számol be negyedéves szinten a japán nyugdíjalap, amely a japán és a globális részvénypiac menetelésének és ezzel együtt a jen gyengülésének hatására 46 milliárd dollárnyi nyereséget könyvelt el a második negyedévre. A világ legnagyobb nyugdíjalapja ezzel már rekord magas, 1300 milliárd dollárnyi vagyont kezel - írja a Bloomberg.
Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A japán nyugdíjalap 46 milliárd dolláros nyereséggel zárta a második negyedévet, ezzel az általa kezelt vagyon elérte az 1300 milliárd dollárt. A nyugdíjalap korábban többször is hatalmas veszteségeket volt kénytelen elkönyvelni, de a 2014-es stratégiaváltás, amelynek eredményeképp több részvényjellegű befektetést tartanak, láthatóan meghozta a gyümölcsét.

A japán részvénybefektetések az alapnak 6,6%-os megtérülést hoztak, a külföldi részvények pedig 5,5%-ot. Előbbi 24,4%-ot, utóbbi közel 24%-ot tesz ki a teljes portfólión belül. A jó teljesítményt még a jen euróval és dollárral szembeni gyengülése is segítette a második negyedévben.