Előfizetői tartalom

1 millió alá zuhanhat a pénztártagok száma, ha sürgősen nem történik valami

Portfolio
0,88 millióra csökkenhet 2030-ra a nyugdíjpénztár-tagok száma, ha nem sikerül a fiatalokat megszólítani - hangzott el a Portfolio Öngondoskodás 2017 Konferenciáján. A pénztári portfóliók jelentős része állampapírban van, ami messze az EU-s átlag fölötti érték, a lakosság egyébként sem tartja egyelőre túl vonzónak a részvényeket, amin a BÉT változtatni szeretne.

Kandrács Csaba, az MNB Pénzügyi szervezetek felügyeletéért felelős ügyvezető igazgatója a Nemzeti Bank megtakarítási piaccal kapcsolatos várakozásairól beszélt: Magyarország a GDP-arányos megtakarítási számokat szemlélve az EU alsó harmadában van, a régióban viszont előkelő helyzetben vagyunk. Hazánkban 113,5% volt 2016-ban a hazai felhalmozott pénzügyi eszközök aránya...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés