Előfizetői tartalom

Hihetetlen, mibe tették a magyarok a pénzüket év elején

Portfolio
Töretlenül nő a magyar háztartások pénzügyi vagyona: az elmúlt egy évben 7,8%-kal lettünk "gazdagabbak". Ezen belül a legdinamikusabb továbbra is az állampapír-állomány nő: egy év alatt 27,0%-kal emelkedett az állampapírokban lévő lakossági vagyon, és 2017 eleje sem hozott megtorpanást. Pedig az ÁKK egymás után csökkenti az állampapírok kamatát, és a bankok is kisebb jutalékot kapnak az értékesítésért.

Ma tette közzé az előzetes pénzügyi számlákat az MNB (itt írtunk róluk más aspektusokból is), ez alapján a háztartások bruttó pénzügyi vagyona 7,8%-kal nőtt a március végét megelőző egy évben, és megközelíti a GDP 130%-át.Az elmúlt években némileg visszaesett a növekedés üteme nominál- és reálértéken is, de az említett 7,8%-os ütem megfelel a tavalyi egész...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés