Előfizetői tartalom

Így toldhatod meg 25%-kal a nyugdíjadat

Portfolio
11%-kal, 1247 milliárd forintra növelték az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségéhez (ÖPOSZ) tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak a kezelt vagyonukat, az egy tagra jutó pénztári vagyon pedig 1,18 millió forintra nőtt 2017 harmadik negyedévében. Az egészségpénztárak esetén az egyéni tagdíjbefizetések 44,89%-kal nőttek az előző év azonos időszakához képest, míg a munkáltatói hozzájárulás 39,4%-kal csökkent - hangzott el mindez az ÖPOSZ sajtótájékoztatóján, ahol az is kiderült, hogy az átlagos nyugdíjhoz képest 25%-os kiegészítést jelent, ha valaki 5-6 millió forintot félrerak nyugdíjas éveire egy önkéntes nyugdíjpénztárban.

Kravalik Gábor, az ÖPOSZ elnöke elmondta, hogy az adójogszabályok változása miatt a magánszemélyek viszont egyre nagyobb szeletét veszik ki a befizetéseknek, viszont a munkáltatói részvétel még mindig jelentős, az egészség- és önsegélyező pénztárak díjbevétele 11,54%-kal nőtt, 8,3 milliárd forintra, az egyéni tagdíj 44,89%-kal nőtt, míg a munkáltató hozzájárulás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés