A befektetőknek fel kell készülniük egy komolyabb korrekcióra a következő néhány hónapban, a jegybankok ugyanis a vártnál tovább tartják majd alacsonyan az irányadó kamatokat - véli a Credit Suisse volt kutatási vezetője, aki azt is elárulta, hogy a következő komolyabb válságot 2019-re várja.
Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Giles Keating, a Werthstein Institute elnöke szerint az amerikai vállalatok bevételei és a gazdaság is rendben van, az irányadó kamatokat viszont nem fogják olyan gyorsan emelni a jegybankok, mint azt sok befektető várja és ez egy komolyabb piaci korrekciót fog okozni. A CNBC kérdésére azt is elmondta a szakember, hogy a befektetők körülbelül 10%-os korrekcióra számíthatnak 2017 utolsó negyedévében.

Keating hozzátette: ez nem jelenti azt, hogy Európában vége a bikapiacnak, de szerinte egy "csúnya korrekcióra" számítani lehet körülbelül két hónap múlva. A szakember úgy véli, hogy még körülbelül két évet kell várnunk a következő piaci összeomlásra.

A CME Group FedWatch tool szerint egy decemberi kamatemelésnek 48%-os esélye van, az EKB-től pedig azt várják, hogy a mennyiségi lazítás (QE) programját mérsékli 2017-ben, a gazdaság stimulációját célzó programot viszont várhatóan még nem fogják egy ideig leállítani Draghiék.

Keatinggel persze nem mindenki ért egyet, nem rég példul Jeremy Siegel, a Wharton egyetem egyik közgazdásza mondta azt, hogy szerinte "rengeteg oka van a piacnak arra, hogy tovább ralizzon."