Előfizetői tartalom

Megéri nyugdíjra spórolni, csak nem mindegy, melyik országban élsz

Portfolio
Bár még tavaly is a szolgáltatással meghatározott vállalati nyugdíjprogramokban kezelték a legtöbb nyugdíjpénzt az OECD országokban 13,1 ezer milliárd dollárral, a súlypont egyre inkább a hozzájárulással meghatározott programok felé terelődik, amelyek tavaly már közel 8 ezer milliárd dollárnyi nyugdíjvagyonért feleltek. Az OECD legfrissebb tanulmányában a világ nyugdíjrendszerei előtt álló legnagyobb kihívásokat pedzegeti, emellett kitér arra is, hogy adózási szempontból megéri-e nyugdíjcélú megtakarításokba fektetni a pénzünket.

A munkáltatók egyre kevesebb kockázatot hajlandóak vállalniA szolgáltatással meghatározott vállalati programok (defined benefit, DB) tavaly az OECD országok nyugdíjrendszerének egy meghatározó részét tették ki, főként a kezelt vagyon tekintetében. A DB típusú nyugdíjprogramok a tagországok többségében megtalálhatóak, de a kelet-közép-európai térségben, mint a cseheknél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés