Előfizetői tartalom

Nagy bajban vannak a brit nyugdíjasok - Milliárdok hiányoznak a kasszából

Portfolio
A legfrissebb adatok szerint már 710 milliárd fontnál áll a szolgáltatással meghatározott nyugdíjprogramok (defined benefit) hiánya a briteknél, csak augusztusban 100 milliárd fonttal nőtt a deficit. Így a mintegy 6 ezer defined benefit típusú nyugdíjalap 1450 milliárd fontnyi vagyona nem elég a 2160 milliárdot elérő nyugdíjkötelezettségek kifizetésére - írja a The Guardian.

A PwC friss tanulmánya szerint a nyugdíjhiány csak tovább nőtt a Brexitről szóló népszavazás után, emellett az alacsony hozamkörnyezet sem kedvez a nyugdíjfizetési kötelezettségnek. Egyes vállalatoknál az osztalékok csökkentésére is sor kerülhet, hogy így tudják fedezni az egyre növekvő hiányt. Egyes szakértők szerint a brit jegybanknak magas hozamú nyugdíjkötvényeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés