Előfizetői tartalom

10 dúsgazdag bűnöző, aki milliárdokkal a zsebében tartja rettegésben a világot

Bár a legendás drogbáró, Pablo Escobar rég halott és "Köpcös" Guzmán tavaly remélhetően végleg rács mögé került, a drogkereskedelem a mai napig pörög új játékosok irányítása alatt. Közben a maffia és a jakuza is aktív, hiába próbálják a hatóságok évek óta eltenni a szervezetek vezetőit láb alól. Néhány bandavezér - többnyire azok, akik képesek pár évnél tovább az üzletben maradni - pedig kifejezetten szép summát össze tudott szedni drog-, illetve fegyverkereskedelemből, emberrablásból, mások életének tönkretételéből. Összeszedtünk tíz, még mindig szabadlábon garázdálkodó, kőgazdag bűnözőt.

10.-8.. 10. Paul Lir AlexanderA kép illusztráció. Forrás: ShutterstockA brazil "Őrült Kacsa" színes karrierjét az izraeli hadseregben kezdte, majd csatlakozott a Moszadhoz, ezután pedig az amerikai kábítószer-ellenes hivatalnál (DEA) kötött ki. Miközben a drogkartellek működését figyelte, volt alkalma a hatóságot is részletesen kiismerni, végül úgy döntött, hogy tudását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés