Előfizetői tartalom

A gazdag nők és fiatalok pénzére sóvárognak a bankárok

Portfolio
Egyre lassabban nő a világ gazdagjainak a vagyona, az ütem főleg a fejlett világban lassult tavaly, de Japán kivételével szinte mindenhol tapasztalható volt a visszaesés. Az egyre szigorodó szabályozói környezet és az alacsony hozamok is megnehezítik a gazdagok pénzére hajtó privátbankárok dolgát, viszont a sikeres nőkre, valamint a gazdag fiatalokra való összpontosítás megmentheti a vagyonkezelési piacot egy komolyabb visszaeséstől. A Boston Consulting Group 130 vagyonkezelővel elvégzett tanulmányát szemléztük.

Egyre lassabban gazdagodik a világ5,2 százalékkal növekedett a világ magánvagyona 2015-ben, 168 000 milliárd dollár van már a háztartások kasszájában. Tavaly a növekedést elsősorban a személyes vagyonszerzés ütemének növekedése jelentette, nem pedig a befektetések hozama. A növekedési ütem egyértelműen lassul, 2014-ben a háztartások még 7,5 százalékot gazdagodtak globálisan....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés