Nem osztják a nagy intézményi befektetők Donald Trump véleményét abban, hogy nincs klímaváltozás, sőt, egy friss felmérés szerint a megkérdezett befektetők kétharmada még növelné is az olyan befektetéseket a portfólióban, amelyek a klímaváltozás ellen harcolnak - számol be a hírről a Financial Times.
Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Az HSBC által rendelt felmérés szerint a megkérdezett 497 intézményi befektető több mint fele vallotta, hogy nem kap megfelelő és elégséges információt arra vonatkozóan, hogy a portfóliójában szereplő cégek mennyiben járulnak hozzá a klímaváltozáshoz, illetve mennyit tudnának nyerni az alacsony széndioxid-kibocsátású technológiák felé való elmozdulásból.

A felmérés szerint a legnagyobb kereslet az olyan zöld energia és technológiák iránt, mint a megújuló energia, Európában volt a legmagasabb a befektetők között, ahol a megkérdezettek 97%-a válaszolta azt, hogy többet fektetnének olyan alacsony széndioxid-kibocsátású technológiákba vagy egyéb eszközökbe, amelyek profitálnak a klímaváltozás elleni küzdelemből. Amerikában ugyanez az arány 85%-ot, míg Ázsiában 68%-ot tett ki.

Az HSBC stratégiai vezetője szerint a felmérés eredményei azt mutatják, hogy a zöld energiákba való befektetés ma már beépült a mindennapokba és a tudatos befektetési döntésekbe. Nem meglepő módon az olajban gazdag közel-keleti országok válaszadói csupán 19%-ban mondták, hogy többet fektetnének zöld energiaforrásokba.

A felmérés 507 vállalat esetében azok zöld politikájára is rákérdezett, és az eredmények alapján a válaszadók csupán fele rendelkezik környezeti stratégiával, de csak a válaszadók 43%-a teszi azt elérhetővé befektetői számára is.