Előfizetői tartalom

Sztárújságírók segítettek trükközni a csaló brókernek

Portfolio
Olyan nagy múltú hírportálokat rágalmazott meg Iraj Parvizi, mint a Financial Times és a Daily Mail, elmondása szerint a lapok újságírói már előző nap elmondták neki, milyen hírek lesznek az újságban, ez pedig piacmozgató bennfentes információkhoz segítette hozzá az "Őrült hazardőrként" elhíresült brókert. Egyre érdekesebb dolgok derülnek ki a britek valaha volt legnagyobb bennfentes kereskedelmei botrányában - számol be a Bloomberg.

Az első tárgyalási napon az 50 éves bróker a bíróságnak kifejtette, hogy úgy tudott bennfentes információkhoz jutni egyes cégekről, hogy a Financial Times és a Daily Mail újságírói között volt néhány besúgója, akik elárulták neki, hogy a következő napon egyes vállalatokról milyen hírek jelennek majd meg a lapban. A Financial Times szóvivője egyértelműen tagadta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés