Tíz magyar cég is részt vesz a világ üzleti vezetőivel és az amerikai kormányzat képviselőivel együtt a befektetéseket előmozdító 2017-es SelectUSA befektetési csúcstalálkozón - jelentette be az USA magyarországi nagykövetsége.
Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

David Kostelancik ideiglenes ügyvivő pénteken jelentette be, hogy tíz, a magyar gazdaság számos területén tevékenykedő vállalat képviselői utaznak Washingtonba, hogy részt vegyenek a június 18. és június 20. között megrendezésre kerülő 2017-es SelectUSA befektetési csúcstalálkozón.

A csúcstalálkozó az első számú rendezvény azok sorában, melyek a világ különböző országaiban működő vállalatokat kötik össze az amerikai gazdaságfejlesztési szervezetekkel, a külföldi befektetések előmozdítása érdekében.

Tíz magyar cég utazik a hatalmas washingtoni csúcstalálkozóra"Az USA-ban most a gazdasági újjászületés időszaka kezdődik" - mondta Wilbur Ross amerikai kereskedelmi miniszter. "Izgalmas idők ezek a külföldi vállalatok számára, hiszen kitűnő az alkalom az amerikai piac felfedezésére, és olyan partnerek felkutatására, akik segíthetnek nekik megvetni a lábukat Amerikában, kibővíteni a működésüket, és tovább növekedni. Ennél a találkozónál nincs jobb hely arra, hogy ezeket a kapcsolatokat kiépítsék."

A csúcstalálkozó hosszú évek óta jelentős hozadékokat eredményez a magyar vállalkozások számára. A tavalyi csúcstalálkozón részt vevő magyar vállalatok közül például legalább kettő azóta befektetett különböző projektekbe az USA-ban.

"Nagyon örülünk, hogy tíz magyar céget láthatunk vendégül a csúcstalálkozón és az USA-ban," mondta Kostelancik ügyvivő. "Országunk első számú befektetési találkozójaként a csúcstalálkozó Amerika egész területéről gyűjti össze egy helyre az üzleti lehetőségeket és erőforrásokat, és ezáltal lehetővé teszi a résztvevőknek, hogy több hetes munkát végezzenek el mindössze három nap alatt."

A SelectUSA Befektetési Csúcstalálkozó a legfontosabb esemény az USA-ban a külföldi vállalatok és az amerikai befektetéseket előmozdító szervezetek összekapcsolására, melyre idén már 51 amerikai államból regisztráltak résztvevők és több mint 65 nemzetközi piacról érkeznek cégek.

Az elmúlt évek csúcstalálkozóit követően a résztvevők összesen 20,6 milliárd dollár értékben jelentettek be új amerikai befektetési projekteket 2014 és 2016 között.