Előfizetői tartalom

Kiszámolták, hogyan spórolhatna Magyarország százmilliárdokat a legnehezebb időkben

A gazdaságilag nehéz években jelentős kamatterhet venne le az országok válláról, ha a GDP-növekedéshez kötnék az állampapírok kamatozását - állítják az Európai Bizottság szakértői. Az ötlet nem új, de eddig nem sokan vették komolyan, pedig a becslések szerint Magyarország is jól járhatna egy ilyen eszközzel.

Mi az a GDP-hez kötött állampapír?Tavaly decemberben érdekes vitairat jelent meg az Európai Bizottság szakértőinek tollából: azt fejtegetik, milyen előnyei lennének annak, ha a tagállamok egyes állampapírjainak kamata a GDP-növekedéshez lenne kötve. A szerzők kiemelik, hogy az európai gazdaság régen látott fellendülési időszakon megy keresztül, emiatt pedig jogos azt feltételezni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés