Előfizetői tartalom

Van valami, amiben élen járnak a magyar bankok egész Európában

Portfolio
Augusztus végére új csúcsra, 8000 milliárd forint fölé emelkedett a magyar bankok állampapír-állománya, és ez nemcsak a magyar piacon számít kiemelkedőnek, hanem egész Európában nálunk hitelezik a legnagyobb arányban a bankok az államot saját méretükhöz képest. Ha megvalósulnak az MNB tervei, akkor ez még tovább növekedhet a következő hónapokban, amiből a hitelfelvevők is profitálhatnak.

Tovább híznak a bankok állampapírralUgyan már nem vásárolnak olyan ütemben, mint korábban, de idén sem tudnak leállni a kötvények zsákolásával a bankok, az MNB adatai szerint augusztus végén először emelkedett a 8000 milliárd forintos álomhatár fölé az állományuk, ami az újabb 35 milliárd forintnyi tranzakciónak volt köszönhető. Ezzel az év első nyolc hónapjában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés