Visszafogott gyengüléssel kezdett kedd reggel a forint az euróval szemben, a déli órákban a 307-es szint fölé kúszott a jegyzés. A dollár tegnap megint 1,20 alá kapaszkodott, és ott egyelőre tartja is magát.
Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Csúcson a brit infláció, erősödik a font 2017.09.12 13:00

Ismét beállította legutóbbi négyéves csúcsát augusztusban a brit infláció. Londoni pénzügyi elemzők azonban továbbra sem számolnak azzal, hogy a Bank of England - a brit jegybank - belátható időn belül emeli mélységi rekordon tartott alapkamatát.

tovább a cikkhez...

Gyengül a forint 2017.09.12 12:51

Augusztus vége, a jegybank verbális intervenciója óta gyengül a forint az euróval szemben. A 302-es szintről 307 fölé kúszott az árfolyam. Elképzelhető, hogy a piac már a jegybank jövő heti ülésére készül: a várakozások szerint az MNB további lazító lépésekkel fogja majd jelezni, merre van a forintárfolyam helyes iránya.

Kedd reggel is botladozik a forint 2017.09.12 08:36

Kedd reggel 306,6 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos gyengülést jelentett hétfőhöz képest. Tegnap egyébként a nap második felében a 307-et is megközelítette az euró-forint jegyzés. A dollárral szemben 256-nál jár a magyar deviza.

Kedd reggel is botladozik a forint

A forint versenytársai közül a lengyel zloty minimális gyengüléssel kezdte a napot, míg a cseh korona stagnál. A tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,05 százalékot javított a dollárral szemben, a török líra alig mozdult, a dél-afrikai rand pedig 0,3 százalékos felértékelődéssel kezdte a napot.

A dollár a tegnapi erősödés után megint gyengülésnek indult, az euróval szembeni jegyzés 0,2%-kal 1,197 környékére emelkedett. Közben ma reggel a menekülődevizák sem mutatnak érdemi elmozdulást, a japán jen és a svájci frank is alig rezdül.

Kedd reggel is botladozik a forint

A ma megjelenő makroadatok közül a délelőtt érkező brit inflációs statisztika érdemel említést, mely elsősorban a font árfolyamára hathat a csütörtöki kamatdöntés előtt.