A fordulat jeleit mutatta szerdán az euró-dollár árfolyam, hiszen letört az idén nyár óta látható emelkedő trendvonal. A forint gyengülése közben megtorpant a 308-as ellenállásnál.
Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Sokkolta a befektetőket az angol jegybank 2017.09.14 13:59

Éles erősödéssel reagált a font a Bank of England csütörtök délutáni kamatdöntést alátámasztó közleményére. A monetáris tanács változatlanul hagyta ugyan az alapkamatot, azonban kilátásba helyezte a monetáris kondíciók szigorítását.

tovább a cikkhez...

Esik tovább a forint 2017.09.14 13:55

Sorozatban az ötödik napja gyengül a forint, az euróval szembeni árfolyam ma délutánra 308,50-es szintig is emelkedett.

Nagyot ment tegnap a dollár - Itt a forduló? 2017.09.14 08:54

Csütörtök reggel 308 körül kezdte a napot a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a szerda esti árfolyammal. Tegnap egészen 308,4-ig esett a forint az euró ellenében, majd onnan fordult vissza a jegyzés. A dollárral szemben ma reggel 259,2 körül járt a magyar deviza jegyzése.

Nagyot ment tegnap a dollár - Itt a forduló?

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdte a napot, míg a feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékos erősödéssel kezdett a dollár ellenében, a török líra 0,2 százalékkal gyengült, a dél-afrikai rand pedig 0,1 százalékot veszített.

A dollár tegnap nagyot erősödött az euróval szemben, ezzel letört az idén nyár óta tartó emelkedő trendvonal. Csütörtök reggel egyelőre nem tud tovább menni a jegyzés, most 1,1884 körül jár. Délután azonban érkezik az amerikai inflációs adat, ami megint megmozgathatja az árfolyamot. Emellett a brit kamatdöntésre lesz még érdemes figyelni, mely a font árfolyamát befolyásolhatja elsősorban.

Nagyot ment tegnap a dollár - Itt a forduló?