Előfizetői tartalom

Új mélypontra bukott a forint

Portfolio
Hétfőn a késő délutáni kereskedésben új, csaknem kéthavi mélypontra bukott a forint az euróval szemben 307-es árfolyamnál. Mivel ez az egyébként kifejezetten kedvező nemzetközi befektetői hangulat mellett történt, így a mai forintmozgás mögött még a múlt heti, magyar jegybank felőli, a további nemkonvencionális lazítással kapcsolatos várakozások húzódhatnak meg, amelyek szándékoltan a forintot is gyengítik kicsit.

Kína lépett az észak-koreai rezsimmel szemben: a lakossági számlák terén (befagyasztásról is szólnak hírek), így ennek is szerepe lehetett abban, hogy szombaton végül elmaradt a kommunista rezsim megalapításával kapcsolatos évfordulóra időzített újabb rakétakilövés. Ez, illetve az, hogy az Irma nevű hurrikán szerencsére jócskán szelídült, amikor Floridánál partot ért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés