FONTOS A fehérgalléros álom vége
 
Előfizetői tartalom

Rekord összegben vettek prémium kötvényt februárban a háztartások

Portfolio
Februárban a kifejezetten lakosság számára értékesített állampapírok állománya 66,3 milliárd forinttal, azaz ismét igen intenzíven emelkedett és ezzel természetesen újabb történelmi csúcsra ért 1110 milliárd forint közelében - derül ki az Államadósság Kezelő Központ által ma közzétett adatokból. Egy másik történelmi csúcs is kialakult: a piaci értékesítési forint állampapírokon belül a háztartások már 10% körüli részt érhettek el. Az ÁKK adatai szerint az év második hónapjában a legnépszerűbb lakossági állampapír fajta az inflációkövető Prémium Magyar Államkötvény volt, hiszen nettó 18,2 milliárd forint összegben vásároltak belőle a háztartások. Ez egyébként szintén rekord az egyhavi értékesítést tekintve.

Sorozatban már a harmadik egymást követő hónapban értékesített több mint 60 milliárd forintnyi állampapírt a lakosságnak az Államadósság Kezelő Központ, emiatt pedig dinamikusan több nőtt a lakosság birtokában lévő teljes állomány is. Ez - tehát a kifejezetten a lakosságnak szánt állampapírok állománya - az ÁKK február végére vonatkozó adatai szerint 1109,8 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés