Előfizetői tartalom

Belevettek a forintba a fontos esti döntés előtt

Portfolio
Határozott erősödést mutat a szerdai bankközi piaci kereskedés során a forint az euróval szemben, így a jegyzések újra közelítik a 310-es kerek szintet. Mivel ma Magyarországon munkaszüneti nap van, így a kereskedést a londoni, illetve később a New Yorki szereplők uralják majd. Az amerikai óraállítás miatt egy órával hamarabb, azaz már este 7-kor megtudjuk, hogy újra kamatot emelt-e a Fed, illetve az este során Janet Yellen Fed-elnök sajtótájékoztatót is tart.

A határidős piaci árazás alapján immár 91%-os esélyt ad a piac annak, hogy a Fed ma este újabb 25 bázispontos kamatemelést hajt végre, azaz az irányadó ráta célsávja 75-100 bázispont közé nő. Az ázsiai részvénypiacokon a hajnalban minimális vegyes irányú elmozdulások látszottak a főbb indexek szintjén, az európai indexek viszont egyöntetűen emelkednek (0,2-0,4% körüli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés