Előfizetői tartalom

Egy hónap haladékot kapott a forint, hogy végre gyengüljön

Kedden a várakozásoknak megfelelően nem változtatott az alapkamaton az MNB Monetáris Tanácsa, és a közlemény is csak minimálisan változott az előző hónapokhoz képest. Az elemzők szerint azonban ha a jelenlegi erős szinten marad a forint vagy tovább erősödik, akkor további lépésekre kényszerülhet a jegybank, hogy megfékezze a felértékelődést. Ezekre a lépésekre pedig akár már szeptemberben sor kerülhet.

Egyre jobban fájhat az erős forint - Vagy mégsem?Az utóbbi hetekben egyre többet hallani arról, hogy kezd kellemetlenné válni a túl erős forint az MNB számára. Sokan éppen ezért várták azt, hogy a keddi kamatdöntés után majd felszólal a túl erős forint ellen a magyar jegybank. Erre nem került sor, mindössze annyi újdonság volt a közleményben, hogy "az EKB esetében a kamatkondíciók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés