Előfizetői tartalom

Megszólalt Trump, újra szakad a dollár

Portfolio
"Az amerikai dollár egyre inkább túl erőssé válik", ami mindenkinek fáj és jobb lenne, ha a Fed alacsonyan tartaná a kamatokat - többek között ezt mondta a Wall Street Journalnak adott interjúban a CNBC tudósítása szerint Donald Trump. Az amerikai elnök az értesülés szerint bár szereti, illetve tiszteli Janet Yellen Fed-elnököt, de nem döntött még arról, hogy esetleg újra jelölje-e őt a Fed élére, mivel 2018 februárjában lejár a mandátuma.

A CNBC az értesülést először a saját Twitter-falán tette közzé először, és erre kezdett el esni a dollár. Az interjú szerint Trump úgy fogalmazott:Úgy gondolom, a dollárunk túlzottan erőssé kezd válni, és ez részben az én hibám, mert az emberek bíznak bennem. De ez fáj, ez mindenkinek fájni fog. Szavai szerint "nagyon-nagyon nehéz versenyezni akkor, ha túl erős dollárunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés