A Fed múlt szerdai üzenetei hatására csütörtökön látott dollárerősödés már péntekre kifulladt, majd hétfőn délután ismét erősödésnek indult az amerikai deviza.
Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Erősödik a dollár 2017.06.19 16:43

Hétfő délutánra 307,7-ig gyengült vissza forint, ami megfelel a pénteki szintnek.

Közben a dollár erősödni kezdett az euróval szemben, az EUR/USD kurzus 1,1174-ig ereszkedett, ami 0,2 százalékos erősödést jelent a dollárnak. A dollár a brit fonttal szemben 0,15 százalékot tudott erősödni.

Erősödik a font 2017.06.19 11:17

A délelőtti órákban minimálisan erősödött a forint az euróval szemben, a jegyzések 307,1-ig süllyedtek, ami 0,2 százalékkal alacsonyabb a pénteki szintnél. Eközben a régiós devizák nem mutatnak különösebb elmozdulást az euróval szemben.

Az EUR/USD kurzusban alig látunk elmozdulást a pénteki szinthez képest,a jegyzések 1,11956-nál járnak épp.

Az brit font ugyanakkor 0,25 százalékkal erősödött a dollárral szemben, ami összefügghet azzal, hogy ma hivatalosan is megkezdődnek a Brexit-tárgyalások.

Újra szenved a dollár 2017.06.19 08:58

Emmanuel Macronék mozgalmának győzelme azonban nem váltott ki örömünnepet a devizapiacokon, mert bár meglett az abszolút többségük a Francia Nemzetgyűlésben (350 körüli mandátumot szereztek az 577-ből), de ez elmaradt a korábbi felmérések alapján valószínűsített eredménytől. Az euró lényegében a múlt péntek esti szinten ragadt a dollárral szemben 1,12-nél. Amint látszik: a pénteki mozgással szét átölelő gyertya alakult ki a napos grafikonon, azaz a berajzolt emelkedő trendvonal elsőre megfordította a kibontakozó dollárerősödést és újra az eurónak áll a zászló a technikai elemzés alapján. Az eső komolyabb ellenállás 1,13 közelében húzódik.

Újra szenved a dollár

Azt, hogy a dollár miért nem tudott tartósabban lendületbe jönni, az alábbi ábra is magyarázza: a berajzolt ellenállás felülről korlátozza egyelőre a zöldhasú erejét (a dollárindexben az euró/dollár keresztárfolyam súlya kétharmados).

Újra szenved a dollár

A forint nem mutatott érdemi mozgást az euróval szemben a francia választási eredményekre, a jegyzések a pénteken is látott 307,5 körüli szinten állnak ma reggel is. Amint látható, a két berajzolt emelkedő trendvonalból a meredekebb már megtört lefelé, a kevésbé meredek viszont egyelőre még tartja a forintot (útját állja az erősödésnek).

Újra szenved a dollár

A forint a régiós devizák között az utóbbi egy hónapban nyújtott teljesítményével (0,8%-os erősödés) az alulteljesítők között van, mögöttünk a lengyel zloty jár, illetve 4,5% körüli eséssel a kormányválsággal sújtott román lej. A legjobb teljesítményt viszont a dél-afrikai rand mutatta 3,8%-os erősödéssel.

Újra szenved a dollár

A forint euróval szembeni stabilitása és a dollár újbóli gyengélkedése együtt azt eredményezte, hogy a dollár/forint jegyzések a péntek reggeli 276 körülről újra a 274-es szintet közelítik a bankközi piacon.

Újra szenved a dollár

Amint e heti makrogazdasági előzetesünkben jeleztük: a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntő ülést tart és közzéteszi legfrissebb Inflációs Jelentését, ami mellett az április bérstatisztika is napvilágot lát. Európából érkeznek a júniusi konjunktúra-mutatók, csütörtök-pénteken pedig Brüsszelben üléseznek az uniós állam-, illetve kormányfők.

2017.06.19 05:10 Friss számokat közölnek Matolcsyék