Előfizetői tartalom

Ilyen sem volt még: fizetnek Magyarországnak, hogy hitelt adjanak neki

Portfolio
Korábban sosem látott szintre, mínusz 0,01 százalékra esett kedden a három hónapos diszkont kincstárjegyek minimális aukciós hozama. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy már voltak olyan befektetők, akik fizettek azért, hogy magyar állampapírt vehessenek. Ezzel a gyakorlatban is bemutatkozhatott az ÁKK új aukciós rendszere, ami már lehetővé teszi a negatív hozam elérését. Az aukció egyetlen szépséghibája, hogy a tervezett 20 helyett csak 12 milliárdnyi kincstárjegy kelt el az alacsony kereslet miatt.

Eredetileg 20 milliárd forintnyi három hónapos diszkont kincstárjegyet hirdetett meg eladásra az ÁKK keddre, erre azonban mindössze 14,2 milliárdos kereslet volt, amiből végül 12 milliárdot fogadott el az adósságkezelő.Az átlaghozam a múlt hetihez hasonlóan változatlanul 0,01 százalék lett, viszont az elfogadott minimális hozam mínusz 0,01 százalék lett. Közleményében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés