Előfizetői tartalom

Szárnyalt a Démász, gyengültek a blue chipek

Portfolio
A kedvezőtlen vállalati hírek hatására az Egyesült Államokban és Európában egyaránt enyhe csökkenést mutatnak a benchmarkok, a mérsékelt pesszimizmus a Budapesti Értéktőzsde hivatalos indexének mozgásában is tükröződik. A hazai tőzsdei barométer minimális hanyatlással, 7,650 pont felett kezdte a mai reggelt, majd egész nap folyamán lefelé csúszó mozgásnak lehettünk tanúi. Végül a 130 pontos sávban mozgó BUX 1.5%-os gyengüléssel 7,606 ponton zárt. A forgalom hasonlóan alakult a hét első napjához, a kereskedés során 4.6 milliárd Ft összértékben születtek kötések a hazai börzén.

Valamennyi blue chip gyengült a Budapesti Értéktőzsdén. A nap vesztese a múlt héten kitűnő gyorsjelentésről beszámoló, 1.6 milliárd Ft-os forgalmat generáló Matáv lett. A hétfőn még stabilan 800 Ft felett mozgó telekompapír ma a lélektani szint alá is bekukkantott, végül 1.9%-os mínuszban 808 Ft-on fejezte be szereplését a parketten. A legnagyobb, 2 milliárd Ft-os kötési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés