Előfizetői tartalom

Az állami kisajátítás veszélye meghozhatja az eredményt - épülhet végre a Hyundai üzem Zsolnán?

Portfolio
A szlovákiai Zsolna építésügyi hatósága szerint néhány napon belül kiadják az építési engedélyt a dél-koreai Hyundai/KIA autógyárához - írja a Napi. Eddig az hátráltatta a beruházás megkezdését, hogy sok kis területtel rendelkező telektulajdonos vonakodott felajánlani birtokát az államnak, mivel kevesellték a felajánlott négyzetméterenkénti összeget. Az elmúlt hetekben a probléma már azzal fenyegetett, hogy az autógyárnak másik szlovákiai helyszínt kell keresni, egyesek pedig már azt hangoztatták, hogy a dél-korai konzorcium - látva a huzavonát - más országot keres hatalmas beruházásához. Ennek veszélye elhárulni látszik.

A telektulajdonosoknak egyre nagyobb aránya hajlandó eladni birtokát azt követően, hogy a kormány augusztus 18-án úgy döntött, szükség esetén a nem éppen piacgazdaságra jellemző megoldástól: az állami kisajátítás eszközétől sem riad vissza. Mintegy 500 olyan gazda jelentette talán a "legnagyobb" problémát (ill. bosszúságot), akik kevesebb mint 10 négyzetméternyi területtel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés